Ik ben betrokken geweest bij een ongeluk

Een verkeersongeluk gaat u niet in de koude kleren zitten. Ook als u het er achteraf gezien ‘goed vanaf heeft gebracht’. Een ongeluk kan behalve schade ook lichamelijk letsel veroorzaken. Naast het lichamelijk letsel spelen emoties ook een rol. Tegelijkertijd komen er ook nog allerlei praktische en administratieve regelzaken op u af.
Ontdek welke instanties u kunnen helpen.

Wat kan ik doen een ongeluk te voorkomen? 

Steeds meer campagnes worden opgezet om het verkeer in Nederland veiliger te maken. Er is veel wat je zelf kunt doen. En het is fijn je eigen gedrag te veranderen en anderen te inspireren.
Ontdek wat u zelf kunt doen om een ongeluk te voorkomen.

Ik wil actie voeren!

Heel vaak wordt er na de dood van iemand in het verkeer, gestart met een individuele actie. Soms blijft dat klein en wordt daar maar een klein groepje mensen mee bereikt. Soms wordt de actie zo groots dat er een wetswijziging volgt, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Tommy-Boy. Wij vinden dat iedere actie een podium moet krijgen. En deze mogelijkheid bieden we op onze site. Samen staan we sterker. Als we samen een vuist kunnen maken naar de regering, bereiken we meer! 
> Meld uw actie aan.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>