Woensdag 16 september 2020 is het EDWARD-dag (‘European Day Without A Road Death’). Het doel van Project EDWARD is om ieder jaar een dag te realiseren waarop er geen enkele verkeersdode valt op een Europese weg. Hans van Maanen (bestuurslid Vereniging Verkeersslachtoffers) maakte een doeltreffende video over de feiten en gevolgen. Bekijk de video hier.

Het project EDWARD, dat in 2016 werd gelanceerd, is een initiatief van TISPOL, het Europees samenwerkingsverband van politie op het gebied van verkeersveiligheid.

Wil jij bijdragen aan betere verkeersveiligheid?
Vecht mee en word lid voor € 18,- per jaar

 

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>