10 april 2024 | Bron: Telegraaf | Het opruimen van een dood dier heeft fatale gevolgen voor de dan 28-jarige agent Jeroen Leuwerink. Zijn broer Martijn kan jaren na het heftige ongeval nog steeds niet geloven dat z'n broer hierom moest sterven.

Jaarlijks overlijden honderden mensen in het verkeer. In 2023 lag dit cijfer volgens het CBS op 684. Wederom een bizar hoog cijfer. Martijn deed zijn verhaal aan de Telegraaf. 

 
Martijn schreef op Facebook van Vereniging Verkeersslachtoffers:
Gisteren kwamen de cijfers van het aantal verkeersslachtoffers naar buiten: 684... Wederom een bizar hoog cijfer.
Telegraaf kwam uit bij VVS om het artikel over dit onderwerp vorm te geven via een persoonlijk verhaal. Omdat dat cijfer uit meer bestaat dan slechts 3 getalletjes, maar bestaat uit slachtoffers en nabestaanden die iemand verloren, al die 684 keer... Want mijn gedachten zijn ook bij hen.

Mede via deze video van Telegraaf kan ik mezelf nu ook een beetje voorstellen aan jullie als de nieuwe social media beheerder van VVS sinds de vorige beheerder na vele intensieve jaren een opvolger zocht hiervoor. Laten we samen hopen dat het artikel van de Telegraaf politieke bewegingen in gang kan zetten op weg naar een veiliger verkeer voor iedereen.

 

 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>