Jan 2023 | (door Jetty van der Werf)
Na twee jaren waarin bijeenkomen in verband met corona niet mogelijk is geweest, heeft de Vereniging Verkeersslachtoffers op zondag 20 november 2022 de Nationale Herdenking georganiseerd.

We kijken terug op een waardevolle bijeenkomst met ingrijpende woorden van onze sprekers die dag. We luisterden naar de toespraak van Paul Broer van de Nationale Politie. Marleen Mulderij-Teule deelde haar ervaringen als nabestaande en moeder van Lonneke, die op 16-jarige leeftijd na een aanrijding om het leven kwam. Afke Ydema-Andringa nam ons mee in haar gebeurtenissen als verkeersslachtoffer; tot op de dag van vandaag ervaart zij gevolgen van de aanrijding die haar overkwam. Adri Ekstijn, nabestaande van zoon Milan (22 jaar) nam ons mee in de aangrijpende gebeurtenissen.

Bijzonder was de ontvangen brief, geschreven door de Persoonlijk Adviseur van Zijn Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin. In deze brief wordt stil gestaan bij het leed na verkeersongevallen en er worden woorden van steun en troost gesproken.
De aanwezigen bij de Herdenking geven duidelijk aan dat het onderling delen van intens leed en ervaringen na een verkeersongeval veelal een helende werking heeft op de deelnemers aan deze bijeenkomst. Daarom geven wij u graag een – Save The Date – voor zondag 19 november 2023, de dag waarop wij u, uw naasten of andere belangstellenden graag ontvangen voor de Nationale Herdenking 2023. De plaats van bijeenkomen wordt in de loop van 2023 bekend gemaakt.

We hebben dit jaar velen van u het (digitale) Herdenkingsboekje persoonlijk toegestuurd. Mocht u het niet hebben ontvangen, dan kunt u dit boekje gratis downloaden van onze website www.verkeersslachtoffers.nl.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>