Wij kregen van Dries Hop en Laurens Wisselink een verzoek een oproeop te plaatsen. Zij zijn op zoek naar mensen die met hun auto een ongeval met een motorrijder hebben meegemaakt en hierover hun verhaal willen doen. 

Beste automobilist,

Wij, Dries Hop en Lauren Wisselink, zijn bezig om een boek te schrijven over motorongevallen. Dries heeft als ongevalsanalist bij de Politieacademie veel motorongevallen onderzocht. Laurens is als motorrij-instructeur en On Road Veiligheidstrainer bij BMW Motorrad dagelijks bezig met veilig(er) motorrijden. Het doel van dit boek is om motorrijders kennis en tips aan te reiken hoe zij ongevallen kunnen voorkomen.

Wij zijn op zoek naar mensen die met hun auto een ongeval met een motorrijder hebben meegemaakt en hierover hun verhaal willen doen. We willen namelijk geen boek schrijven met louter statistieken, maar ook met de echte verhalen: wat gebeurde er precies, wat weet je nog, wat was jouw verwachting net voor het ongeval, enz. enz. Wij willen je interviewen en jouw verhaal misschien gebruiken om het boek herkenbaarder te maken voor motorrijders.

Desgewenst kan dit ook anoniem. Het gaat ons om het menselijke verhaal achter een ongeval, niet om schuldigen aan te wijzen. We zijn ook erg benieuwd naar jouw verhaal als automobilist: wat heb je gezien, wat heb je gedaan, wat was je beleving? Nog een belangrijke aanvulling: je mag zelf (liever) geen motorrijder zijn. Uit onderzoek is gebleken dat automobilisten die zelf ook motorrijden, andere motorrijders eerder waarnemen.

Als je hier aan mee wilt werken, stuur dan een email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierin je naam en contactgegevens en een korte beschrijving van het ongeval dat je hebt meegemaakt. Wil je eerst nog meer informatie, dan mag je je vragen ook naar bovenstaand mailadres sturen. En misschien heb je zelf geen ongeval meegemaakt, maar ken je iemand die met zijn auto een ongeval met een motorrijder heeft meegemaakt? Zou je dan dit bericht willen doorsturen?

Alvast bedankt voor je moeite. Wij wensen je in ieder geval veel veilige kilometers!

Dries Hop
Laurens Wisselink

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>