Normaliter organiseren we ieder jaar op de derde zondag van november de jaarlijkse herdenking vekeersslachtoffers. Voor het eerst in 25 jaar, kunnen we geen fysieke bijeenkomst organiseren. 

Wel heeft de Vereniging Verkeersslachtoffers, zich laten inspireren, om op de wereldwijde herdenkingsdag, passend in deze tijd, aandacht te geven, aan dit belangrijke moment om in verbondenheid stil te staan bij de vele verkeersslachtoffers en nabestaanden in Nederland.

Thema Herdenking: Verkeersveiligheid: Dat doen we samen.

Vanaf zondag 15 november a.s. The world Day of Remembrance for Road Traffic Victims, nodigen wij belangstellenden uit, de uitgebreide VVS boodschap in film hieronder te bekijken. Een terugblik op eerdere herdenkingen vindt u hier.

Daarnaast hebben we veel ceremoniële bijdragen van Provincies in Nederland ontvangen. Deze zijn via deze link te bekijken.

Ook roepen we iedereen op om vrijdag 15 november 2020 een brandende kaars voor het raam te plaatsen om zo symbolisch de verkeersslachtoffers te herdenken.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>