Ma 12 okt. 2020 heeft Kruispunt een speciale uitzending waarbij aandacht wordt gegeven aan het doorrijden na een ongeval. 

Deze zomer werd op de weg naar Marken het lichaam van de 14-jarige Tamara gevonden. De politie vermoedt dat ze is doodgereden en vervolgens achtergelaten. Het is nauwelijks voor te stellen, maar doorrijden na een ernstig ongeluk gebeurt ongeveer drie keer per dag.

In deze Kruispunt-uitzending zien we de verhalen van Veerle, Anke en Bep die vorig jaar werden aangereden en waarbij de bestuurders hen aan hun lot overlieten. Bep overleefde de klap niet en de veroorzaker werd nooit gevonden. Haar zoon Ger: “Hoe kan iemand nu al meer dan een jaar rondrijden met de wetenschap dat hij de dood van mijn moeder op zijn geweten heeft?”

Anke herstelde en zocht met haar dochter Anette de doorrijder in de gevangenis op. “Hij zat gebogen en schaamde zich. Hij zei dat het hem speet.”

Veerle is ook op de weg terug. Ze wil anderen bewust maken van de impact van een dergelijk ongeluk en zet zich in voor Veilig Verkeer Nederland. “De bestuurder liet me hulpeloos achter. Lang heb ik me afgevraagd: was ik dan helemaal niks waard?”

Kruispunt: De dader reed door is te zien op maandag 12 oktober om 22.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Ga naar de website van kro ncrv.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>