De Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum doen onderzoek naar een online rouwbehandeling. Deze behandeling is specifiek gericht op rouw na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeval.

De behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, waarbij onder meer posttraumatische stress, verstoorde rouw en depressie klachten kunnen worden besproken met de therapeut. De behandeling volgt u online en duurt ongeveer 8 weken. Deelname is kosteloos en voor en na de behandeling vult u een vragenlijst is ten behoeve van het onderzoek.

U dient 18 jaar of ouder te zijn en een dierbare te hebben verloren door een verkeersongeval ten minste 12 maanden geleden. Aan de hand van uw antwoorden op een vragenlijst wordt vastgesteld of de behandeling voor u geschikt is. De vragenlijst kunt u invullen door hier te klikken: www.rouwnaverkeersongeval.nl. Op de website kunt u ook meer informatie vinden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Fonds Slachtofferhulp en Slachtofferhulp Nederland

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>